Cases

Waardevolle inzichten uit data, rijke applicaties en krachtige workflows

Processen niet alleen gedigitaliseerd, maar ook deels geautomatiseerd en daarmee effectiever

Eén centraal platform

De opdrachtgever is een grote financiële instelling die verantwoordelijk is voor het creëren van stabiele prijzen, soepel en veilig betalingsverkeer en solide en integere financiële instellingen. Rubicon is onder andere betrokken bij de afdeling Data & Informatietechnologie. Voor veel oplossingen en implementaties wordt gebruik gemaakt van Dynamics 365, zowel on-premise als in de cloud. Daarnaast wordt breed ingezet op het gebruik van het Power Platform, vooral op het gebied van Power Apps en Power Automate. De kerntaken worden ondersteund door Dynamics 365 en het Power Platform. Continu worden verbeteringen en uitbreidingen doorgevoerd. Het is de bedoeling dat steeds meer interne afdelingen op hetzelfde platform en met dezelfde oplossingen werken. Hiervoor worden nieuwe projecten gestart. Een wens is één centraal platform voor alle afdelingen waar alle data beschikbaar is. Verder is er een continue streven naar meer automatisering in de verschillende processen.

Aanpak

Om processen beter te kunnen begrijpen en direct mogelijke solutions te kunnen toetsen met de stakeholders, zijn workshops georganiseerd. Zowel bij het uitbreiden van een bestaande implementatie als bij een nieuw project werkt Rubicon met een vergelijkbare aanpak met de volgende stappen:

  • Verzamelen van requirements van de klant (vaak een interne afdeling).
  • Toetsen van deze requirements.
  • Maken van een solution design.
  • Opzetten van een complete backlog met user stories.
  • Prioriteren van de users stories.
  • Implementatie van de solutions.
  • Deployment en Application Lifecycle Management.

Low-code applicatieontwikkeling

Rubicon is actief bij meerdere disciplines en afdelingen van dezefinanciële instelling. De Rubicon consultants hebben een leidende rol in het samenwerken met de klant, het verzamelen van requirements, het maken van solutions designs en de implementatie van de meest optimale solution. In co-creatie met de klant wordt een toekomstbestendige oplossing gerealiseerd.

Resultaat

De meeste van haar taken kan de financiële instelling inmiddels op het moderne Microsoft platform en de daarbij behorende solutions uitvoeren. Informatie is beter beschikbaar en stuurinformatie makkelijker op te vragen. De gebruikers zijn blij met de verbetering van hun werkprocessen. Er hoeven aanzienlijk minder handmatige taken/acties te worden uitgevoerd door de stakeholders door vergaande toegepaste automatisering in Dynamics 365 en het Power Platform.

“Door de experts van Rubicon worden onze processen niet alleen gedigitaliseerd, maar ook deels geautomatiseerd en daarmee effectiever gemaakt.” Afdelingshoofd | Financiële instelling