Ons verhaal

Rubicon is Nederlands beste Microsoft, cloud-native, partner om voor én mee te werken. Onze co-create hub op landgoed Leusderend, is dé broedplaats voor ervaren Microsoft cloud experts. Daar zijn we best trots op. Rubicon’s cloud specialisten behalen succes door een Agile aanpak, open mindset en de meest innovatieve Microsoft cloud & AI technologie toe te passen in de oplossingen voor onze klanten.

Met onze diensten bedienen we de financiële sector, de Nederlandse overheid en de grootzakelijke markt. Onze focus ligt altijd op de juiste oplossing voor iedere organisatie. Dit realiseren we met vakkundig maatwerk óf met de inzet van slimme Rubicon solutions. Altijd transparant en Agile. Het doel en jouw bedrijfssucces zijn voor ons leidend.

Als gespecialiseerde ICT dienstverlener mag je van ons hoogwaardig advies op maat verwachten met de beste oplossingen. Onze deskundigheid rijkt van consultancy tot implementatie en beheer. Als Microsoft Specialized Partner, zijn we dé expert in ons vakgebied.​

Network graphic

Ontdek de
Rubicon Cloud
Journey

25 jaar Rubicon!

2023

FD Gazelle 2023
Rubicon realiseert bovengemiddelde groei & prestaties wederom een FD Gazelle bekroning 

#1 Nationale Microsoft Partner 
Meer dan 250 experts
1.100+ Microsoft certificaten
250+ klanten naar en in de cloud geholpen
Miljoenen eindgebruikers

8,6 klanttevredenheid
De top binnen de overheid en de Nederlandse grootzakelijke markt in en naar de cloud geholpen. 

World-Class Workplace
Dit jaar behaalde Rubicon een eNPS van 9,1
96% van de RubiCrew geeft in het onderzoek aan: "Ik krijg bij Rubicon de kans om te doen waar ik goed in ben".Een resultaat dat onderstreept wat onze visie is op goed werkgeverschap.

Track record
Overheid, finance en Nederlandse grootzakelijke markt.

2022
Microsoft Solutions Partner Designations

Rubicon behaalt 3 Microsoft Solutions Partner Designation badges:

Digital & App Innovation
Infrastructure
Security

2022
200e cloud expert

Hoera! Onze 200e senior cloud expert is een feit!

2022
Erkend als World-class Workplace

Rubicon scoort een 8,7 eNPS! “Een werkgever om trots op te zijn.”

2021
Rubicon onderscheiden met diverse Microsoft Azure Advanced Specializations

Rubicon heeft als eerste Nederlandse IT-dienstverlener de ‘Analytics on Microsoft Azure’ Advanced Specialization behaald. En is 13-voudig Microsoft Gold Partner én Microsoft Advanced Partner. In totaal 579 certificeringen!

2021
8.000 cloudprojecten

Ruim 8.000 succesvolle projecten in de cloud voltooid.

2021
Computable top 100

Rubicon heeft een respectabele notering in de Computable top 100.

2021
De verhuizing

Goodbye Vianen, Hello Landgoed Leusderend. De sterke groei van de afgelopen jaren vraagt om een nieuwe werkomgeving waar werkgeluk en co-creatie meer ruimte krijgen. Die vindt Rubicon in Leusden, midden in het bos.

2020
Vraag naar managed services toegenomen

Nieuwe manieren van werken, versneld verder digitaliseren en waarde halen uit data hebben onze klanten geholpen zeer wendbaar te opereren in deze bijzondere tijd. Het ICT-landschap veranderde nog sneller dan anders en vroeg veel van onze innovatiekracht. De vraag naar managed services nam sterk toe. Niet verwonderlijk als opdrachtgevers versneld veilig gebruik willen maken van onder meer Microsoft 365 en Teams.

2020
Wederom benoemd tot FD Gazelle

Voor het tweede jaar op rij mogen wij ons FD Gazelle noemen. Dit betekent dat we bij de snelst groeiende bedrijven van Nederland horen in de categorie Grote Bedrijven.

2020
Introductie Happiness Officer

Great Place to Work en Best Place to Contract. Dat is het Rubicon motto. Vanuit de gedachte dat een organisatie het beste bloeit als werknemers zich volledig kunnen ontwikkelen, introduceert Rubicon als één van de eersten in Nederland de rol van Happiness officer.

2019
Benoemd tot FD Gazelle

Rubicon hoort bij de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het Financieele Dagblad heeft ons benoemd tot FD Gazelle 2019.

2019
Benoemd tot Beste Werkgever

Dit keurmerk geeft aan dat we als organisatie zeer ver boven het gemiddelde van onze branche scoren.

2016
100e Rubiconner

April 2016 stapte de 100e medewerker van Rubicon binnen in Vianen. Van dubbele cijfers, naar drie!

2015
Cloud Only strategie

De cloud heeft zich bewezen. Rubicon wil alleen het beste voor haar klanten en adviseert alleen nog maar cloud oplossingen in verband met de beperkingen van on prem.

2015
Cloud Management Center

Volledig ontzorgen van onze klanten is het uitgangspunt. Sinds 2015 beheert, innoveert en beveiligt Rubicon een groot scala aan klantplatformen in ons Cloud Management Center.

2015
Optimale service gegarandeerd: ISO certificering

ISO certificaten tonen aan dat wij een veilig en effectief IT Service Management Systeem hebben. De processen op het gebied van support, incidenten en changes zijn volgens strikte normen geborgd en gestandaardiseerd binnen de gehele organisatie.

2010
Cloud First

Rubicon gelooft in de toekomst en kracht van de cloud, helpt haar klanten met een Cloud First strategie.

2006
Microsoft Only

Microsoft en Rubicon weten elkaar veelvuldig te vinden. In 2006 besluit Rubicon exclusief te kiezen voor Microsoft technologie.

1998
Oprichting Rubicon (E-Business Development)

De naam Rubicon schuilt in een verhaal van Julius Caesar en het moment van oversteken van de Rubicon rivier. Het was toen zo: we steken over, er is geen weg meer terug. Dit was de metafoor voor het DNA van Rubicon: als we een verbintenis aangaan met een klant, medewerker of partner willen we er alles aan doen om die te behouden. Je wíl niet meer terug. Gezien de tijdgeest waarin we ontstonden, lag onze innovatie- en strategische focus op complexe eBusiness en digitale klantvraagstukken.  

Rubicon, a Great Place to Work

Best Place
to Contract

Customer Success zit tot diep in de Rubicon kern verankerd. Het is één van onze kernwaarden en dé reden waarom we (samen) doen wat we doen. We ambiëren een meer dan tevreden klant die ons graag aanbeveelt. Als sparring partner ligt onze focus op de juiste oplossing die boven verwachting voldoet. We gaan voor de maximale klantbeleving.

In co-creatie met onze klanten werken we Agile aan de beste oplossingen. Door samen te werken, kennis en visie te delen, creëren we een sterk partnership en het gewenste resultaat. 

Microsoft powerhouse

Rubicon is full-stack Microsoft Solutions Partner en heeft daarmee solution competenties in alle Microsoft cloud technologieën met een bijbehorend managed services portfolio. We werken vanuit de centrale cloud thema’s: Modern Work, Security, Infrastructure, Data & AI en Digital App & Innovation op basis van SaaS, low-code en maatwerk.

Onze klanten, partners én eigen experts weten dat ze kunnen vertrouwen op maximale kwaliteit en onze voorlopersrol als het aankomt op innovatie, kennis en oplossingen in de Microsoft cloud. Dit blijven we doorlopend waarborgen door:

  • Onze medewerkers de mogelijkheid bieden om te werken met de beste experts in de branche, met toonaangevende Microsoft-cloud technologieën in een Agile omgeving die professionele ontwikkeling bevordert.
  • Te focussen op Customer Success door onze klanten toegang te geven tot gespecialiseerde kennis en services en een op maat gemaakte betrokkenheid voor het ondersteunen van digitale transformaties.
  • Voortdurend te investeren in de nieuwste ontwikkelingen om diensten van wereldklasse te leveren en co-creëren op het gebied van innovatie met geavanceerde cloud & AI oplossingen.

Met ons 100% Microsoft partnership zijn wij dé expert binnen het Microsoft cloud-dienstenportfolio om jouw digitale transformatie te laten slagen.

Meet our
team

Niet voor niets zijn we de grootste Microsoft partner in Nederland. Onze cloud experts realiseren dag in dag uit veilige, geïntegreerde en datagedreven (managed) cloud & AI oplossingen. 

Arno Borger

Vraag mij alles over strategie in de cloud

Neem contact op

Anthony D'Costa

Vraag mij alles over digitale transformatie

Neem contact op

Brahim Souabi

Vraag mij alles over cloud adoptie

Neem contact op

Ed Feskens

Vraag mij alles over Cloud Technology & Managed Services

Neem contact op

Marco Boele

Vraag mij alles over AI & innovatie

Neem contact op
"Rubicon is een solide bedrijf met een hoog kennisniveau in een moeilijke markt." CIO | Online bank

Onze awards
& certificeringen

Logo FD Gazellen 2020
Logo World Class Work Place
Logo Dekra