Cases

Multi-cloud architectuur voor grote internationale retailer

Cloudtransitie van één van de grootste klanten van zowel Microsoft als Amazon

Bij een grote retailer met het Europese hoofdkantoor in Nederland, is een grote digitale transformatie naar de cloud gerealiseerd. Zij zijn door de grote omvang één van de grootste klanten van zowel Microsoft als Amazon. Rubicon heeft met meerdere professionals een grote bijdrage geleverd aan deze transitie.

Migratie datacenter naar Microsoft Azure

Vanaf het begin zijn onze professionals betrokken geweest bij het project om het on-premise datacenter te migreren naar Microsoft Azure. Allereerst zijn alle applicaties en data in kaart gebracht, vervolgens is een analyse uitgevoerd om de geschiktheid en migratiestrategie te bepalen. Na het opstellen van een migratieplan, zijn alle workloads gemigreerd naar Microsoft Azure. Voor de meeste applicaties is gekozen voor een replatform of rearchitect strategie, waarbij de laatste ervoor zorgt dat de mogelijkheden van de cloud optimaal worden benut.

Cloud Native development op Amazon Web Services

Onze architecten en engineers maken deel uit van de verschillende ontwikkelteams die nieuwe workloads ontwikkelen op het cloudplatform van AWS. Zij doen dit door middel van de moderne manier van software ontwikkeling; met behulp van serverless services en/of met behulp van containers. Om ervoor te zorgen dat applicaties schaalbaar zijn, worden zij stateless en loosely-coupled ontwikkeld, bijvoorbeeld door middel van een architectuur gebaseerd op microservices.

Multi-cloud oplossingen

Voor mission critical workloads is gekozen voor een multi-cloud architectuur. Dit is mogelijk aangezien de opdrachtgever stabiele platformen heeft draaien op zowel Microsoft Azure als Amazon Web Services en de twee met elkaar verbonden zijn.

Advise, Migrate & Build

Onze ontwikkelaars, cloud engineers en enterprise-, solution- en systeemarchitecten, hebben een groot aandeel gehad in het advies en de executie van het migratietraject naar Microsoft Azure. Ook hebben zij een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van nieuwe applicaties op het Amazon Web Services platform.