Cases

Digitale cassatie

Case client logo

Complete procesvoering gedigitaliseerd

Uitdaging

Vanuit de politiek is een aantal jaren geleden de beweging ingezet om de gehele rechtspraak in Nederland te digitaliseren. Voor de Hoge Raad betekent dit dat ook de mogelijkheid moet worden geboden om digitaal in cassatie te gaan. De oplossing hiervoor is procespartijen de mogelijkheid te bieden via een portaal een zaak bij de Hoge Raad te starten en processtukken in te dienen en in te zien. Dit portaal is beschikbaar voor burgers, bedrijven en advocaten en is geïntegreerd met de bestaande backoffice systemen van de Hoge Raad. 

Oplossing

Een team van senior .NET- en SharePoint-developers, architecten en technisch specialisten hebben het portaal voor digitale cassatie bij de Hoge Raad ontworpen en gebouwd. Hierbij is gekozen voor een op maat gebouwde oplossing op basis van Microsoft technologie zodat aan alle specifieke vereisten, onder andere op het gebied van beveiliging, kon worden voldaan. Door gebruik te maken van Identity Federation technologie, waaronder Microsoft ADFS, kan worden ingelogd met verschillende authenticatiemiddelen zoals DigiD, eHerkenning en de advocatenpas. Het portaal is geïntegreerd met bestaande backoffice applicaties door gebruik te maken van Microsoft BizTalk. 

Resultaat

Er is in korte tijd een oplossing neergezet waaraan door veranderde wetgeving behoefte aan was en die een hoge mate van acceptatie kent bij zowel de medewerkers en raadsheren van de Hoge Raad, als bij de Nederlandse advocatuur.