Complete procesvoering gedigitaliseerd.

Digitale cassatie

Uitdaging

Vanuit de politiek is een aantal jaren geleden de beweging ingezet om de gehele rechtspraak in Nederland te digitaliseren. Voor de Hoge Raad betekent dit dat ook de mogelijkheid moet worden geboden om digitaal in cassatie te gaan. De oplossing hiervoor is procespartijen de mogelijkheid te bieden via een portaal een zaak bij de Hoge Raad te starten en processtukken in te dienen en in te zien. Dit portaal is beschikbaar voor burgers, bedrijven en advocaten en is geïntegreerd met de bestaande backoffice systemen van de Hoge Raad.

Oplossing

Een team van senior .NET- en SharePoint-developers, architecten en technisch specialisten hebben het portaal ontworpen en gebouwd. Hierbij is gekozen voor een op maat gebouwde ASP .NET MVC applicatie zodat aan alle specifieke vereisten, onder andere op het gebied van beveiliging, kon worden voldaan. Met behulp van Window Identity Foundation (WIF) en ADFS kan worden ingelogd met verschillende authenticatiemiddelen zoals DigiD, eHerkenning en de advocatenpas. Het portaal koppelt door naar een WCF Service via BizTalk waarna op bestaande backoffice applicaties wordt aangesloten.

Resultaat

Er is in korte tijd een oplossing neergezet waaraan door veranderde wetgeving behoefte aan was.Terug naar het overzicht

Vragen over dit onderwerp?Copyright Rubicon   |   All Rights Reserved   |   Disclaimer   |   Privacy Statement   |   Leveringsvoorwaarden