Blogs
& video

Leads creëren vanuit je customer Journey I Customer Insights

Snel en geautomatiseerd leads creëren vanuit je journey. We nemen je graag mee in de journey orchestrator van Microsoft en laten je zien wat er kan en hoe simpel het is!

In de ideale situatie, zorgt je Marketingafdeling voor hoog gekwalificeerde leads voor sales. Er zijn in deze context dan ook veel voorbeelden te verzinnen, waarbij de laatste stap van een journey in Customer Insights, een actie is voor Sales.  Dit kan een belopdracht zijn, een specifieke taak of het aanmaken van een lead. In dit korte artikel lopen we door de (on) mogelijkheden heen van deze standaard functionaliteit.  

Ik kan het niet eens aanklikken! 

Het eerste wat goed is om te weten, is dat deze functionaliteit alleen beschikbaar is voor segmenten die zijn gemaakt in Customer Insights Journey met Audience type “Contact” of “Lead”. Dus niet met segmenten die in Customer Insights data zijn gemaakt. Het verschil tussen deze audiences hebben we al eens behandeld in dit artikel.  

Laat Copilot het klikwerk doen!

Vervolgens laten we Copilot het meeste werk doen. Als ik Journeys open vraag ik aan copilot ” Send an email to a segment, then create a lead when people open the email”. Copilot vraagt me om een segment te kiezen en voila!

A different Topic

Het topic dat ik kan invullen spreekt voor zich, maar doe dit wel nauwkeurig. Het zorgt dat een accountmanager snel ziet waar hij zijn focus op moet leggen!

Lead Owner instellen

Een handige functie is “contact owner” of “parent account owner”, afhankelijk van een B2B of B2C situatie. Wanneer een lead wordt gemaakt voor een contactpersoon, waarvan de organisatie Rubi B.V. is, wordt de owner van het account Rubi  -vaak de accountmanager- ook direct de owner van de lead. Dat scheelt best veel klikwerk.

Help! De owner van mijn account is niet de accountmanager!

Wanneer er wel een duidelijke scheiding is in accountmanagers, maar deze om administratieve redenen niet de owner zijn van het account, zou je één niveau eerder branching kunnen aanbrengen. Je maakt dan al onderscheid op basis van bijvoorbeeld categorie of functietitel en kunt daarna de leads al toewijzen aan de juiste persoon of het juiste team.

Een briefje achterlaten

Al die leads zonder context over de schutting gooien wordt wellicht niet gewaardeerd. Bij “Note to assignee” kun je nog een berichtje achterlaten in het “lead desciption field” op de lead. Zo weet de accountmanager ook in iets meer woorden waar de lead vandaan komt en wat er van hem of haar verwacht wordt.

Ik wil meer!

Nou, dat kan zeker, maar dan wordt het wel iets meer maatwerk. Er is gelukkig veel mogelijk, zonder dat we de code in hoeven te duiken. We kunnen vanuit de journey een flow starten die jouw leads maakt. Je kunt dan bijvoorbeeld specifieke producten toevoegen aan deze leads, veel meer context meegeven vanuit allerlei databronnen, relateren aan bepaalde campagnes en ze eigenlijk al helemaal klaarmaken voor sales om te kwalificeren. Handig voor Sales, maar het helpt enorm in je campagne-analyse. Misschien zelfs wel een tweede artikel waard..!

Meer weten?

Schroom niet om contact met ons op te nemen! We helpen je graag verder!