Nieuws

Rubicon toont wederom sterke groeicijfers ondanks COVID-19 jaar

Focus op security en adoptie van managed cloud diensten ondersteunt onze opdrachtgevers in versneld digitaal werken en de schaalbaarheid van eigen capaciteit

In 2020 zijn wij wederom autonoom gegroeid. Het jaar werd afgesloten met een omzetgroei van ruim 9%. Gerealiseerd door een sterke stijging van aantal opdrachtgevers, groei in aantal consultants en een verdubbeling van managed cloud diensten. We werden opnieuw erkend als FD Gazelle en World-class Workplace en behaalden certificaten op het gebied van Informatiebeveiliging en ISO. In 2020 groeide Rubicon naar 200 medewerkers op digitalisering- en data-projecten. De klantenkring bestaat uit centrale en decentrale overheden, grote financiële instellingen en internationale organisaties.

Vraag naar managed services toegenomen

Nieuwe manieren van werken, versneld verder digitaliseren en waarde halen uit data hebben onze klanten geholpen zeer wendbaar te opereren in deze bijzondere tijd. Het afgelopen jaar vergde meer dan ambities invullen. We zijn slimmer gaan werken en anders gaan organiseren om intern en extern digitaal te verbinden. Het ICT-landschap veranderde nog sneller dan anders en vroeg veel van onze innovatiekracht. De vraag naar managed services nam sterk toe. Niet verwonderlijk als opdrachtgevers versneld veilig gebruik willen maken van onder meer Microsoft 365 en Teams. Of versneld nieuwe datacenter diensten willen opschalen op Azure omdat de online vraag toenam en eigen on-premise security hierop onvoldoende was ingericht. Ook het nieuwe Power Platform van Microsoft is bij diverse opdrachtgevers ingezet om op basis van low-code snel slimme resultaten te boeken. Innovatie met onze klanten is een continu proces van klantvisie en de juiste adoptie van technologie. Denken in kansen en mogelijkheden en meegaan met veranderingen, stonden in 2020 dan ook centraal.

Investeren in de nieuwste cloud ontwikkelingen

“Binnen Rubicon zijn we gewend Agile te werken voor onze klanten en zitten we bovenop de nieuwste cloud ontwikkelingen. In 2020 heeft het bedrijf en iedere medewerker daardoor een uitmuntend resultaat geleverd. Daar zijn wij onze medewerkers en klanten dankbaar voor en het geeft veel vertrouwen in de toekomst. We blijven investeren in onze klanten, dienstontwikkeling en de beste medewerkers om ook de komende jaren sterk door te groeien. Onze ambitie: groeien naar 350 medewerkers en verdubbeling van de omzet de komende paar jaar” vertelt Arno Borger, CEO Rubicon.

Ook het jaar 2021 is goed gestart, in lijn met de ambitie van minimaal 20% groei. We weten het succes middels een andere manier van organiseren vast te houden. Het realiseren van nieuwe cloud native applicaties en het leveren van managed cloud diensten staan meer dan ooit in de belangstelling. Met managed cloud services rondom Azure en Microsoft 365 zorgen we in korte tijd voor een betrouwbare en veilige inrichting van bijvoorbeeld een Cloud Foundation of Landing Zone.

“Onze ambitie is om klanten voortdurend in staat te stellen met behulp van Azure, Microsoft 365 en Dynamics 365 veilig te digitaliseren, deze als managed services af te nemen en met de juiste Agile teams business waarde te creëren. In co-creatie met de opdrachtgever vindt waardeontwikkeling plaats met onze software development aanpak op security, integratie, data en applicaties. We lopen voorop qua technologische kennis, investeren in implementeerbare diensten en delen dit in een unieke combinatie met onze klanten” aldus Ed Feskens, CTO Rubicon.

Nieuwe werkplek

De sterke groei van de afgelopen jaren vraagt om een nieuwe werkomgeving waar werkgeluk en co-creatie meer ruimte krijgen. Die hebben we gevonden op Landgoed Leusderend vanaf juni 2021. Een innovatieve plek waar experts elkaar ontmoeten, samenwerken en customer success centraal staan en wij onze ambities kunnen waarmaken.