Nieuws

Koningsspelen 2022, ook voor IT’ers!

De Koningsspelen, een jaarlijks sportief feest voor kinderen van basisscholen. Rubicon Cloud Advisor maakte er dit jaar voor haar medewerkers een speciale editie voor volwassenen van. Ruim 200 IT’ers waren uitgenodigd om mee te doen aan het spektakel ‘RubiKings’. Buiten op het grasveld bij het kantoorpand op Landgoed Leusderend in Leusden, streden developers, cloud experts, data consultants en solution architecten tegen elkaar voor de winst. Een aantal collega’s kon zich ook van een heel andere kant laten zien. Zij zorgden voor entertainment met hun band, waren BBQ master of lieten hun collega’s proeven van hun zelf gebrouwde bier.

Van programmeren in de cloud naar touwtrekken

Waar normaal meer dan 80% van de ruim 200 werknemers van Rubicon achter de laptop zit, stonden zij afgelopen vrijdag tijdens werktijd op een oranje gekleurd grasveld. Ze verruilden de laptop waarop dagelijks wordt geprogrammeerd in de cloud, voor activiteiten als archery tag, touwtrekken en jeu de boules. 

Een World-class Workplace, dat ben je niet zomaar

Rubicon staat al bijna 25 jaar bekend als een World-class Workplace en vindt het zorgen voor haar werknemers ontzettend belangrijk. De afgelopen periode was dat wat betreft sociale binding en fun lastiger. “Attenties naar huis opsturen en online happiness meetings zijn niet voldoende voor een medewerker om zich verbonden te voelen met de organisatie” vertelt Marjolein de Vroed, Happiness Officer bij Rubicon. De Koningsspelen 2022 met als thema ‘Voel je fit’ waren voor Rubicon een uitgelezen moment om de ‘Koningsspelen voor IT’ers’ te organiseren. “Als ware ‘RubiKings’ konden de Rubiconners elkaar in een andere omgeving opzoeken en kennis met elkaar maken door zich van een heel andere kant te laten zien. Een nieuwe traditie is ontstaan!” aldus Marjolein de Vroed.

Are you ready to King?

Wil jij er volgend jaar ook bij zijn? Wij zijn op zoek naar Microsoft cloud specialisten. Je bent van harte welkom om sfeer te komen proeven. Tot snel!