Nieuws

‘Analytics on Microsoft Azure' Advanced Specialization behaald!

Rubicon is de eerste Nederlandse IT-dienstverlener die deze erkenning krijgt

Rubicon heeft als eerste Nederlandse IT-dienstverlener de ‘Analytics on Microsoft Azure’ Advanced Specialization behaald. Dit is het resultaat van een externe audit en bevestigt de diepgaande kennis, uitgebreide ervaring en bewezen successen van Rubicon op het gebied van ‘Analytics on Microsoft Azure’. We zijn erkend als advanced specialization partner om klanten succesvol te ondersteunen bij de realisatie van een dataplatform met Azure Synapse Analytics en Power BI. De Microsoft advanced specialization helpt klanten bij het maken van de juiste keuze voor een ‘Analytics on Azure’-implementatiepartner en is aanvullend op de Microsoft Gold partnerstatus.

Microsoft Advanced Specialization

Alleen partners met een actieve Microsoft Gold partnerstatus die voldoen aan de strenge criteria op het gebied van requirement-assessment, design, deployment en operations komen in aanmerking voor een advanced specialization. Evidence-based worden uitgevoerde implementaties geaudit door een extern bureau in opdracht van Microsoft. “Dat wij als eerste Nederlandse IT-dienstverlener deze advanced specialization behalen, is onafhankelijk bewijs dat we klanten écht helpen met onze kennis en kunde” zegt Marco Boele, onze senior principal consultant data & analytics.

“Wij zorgen ervoor dat onze opdrachtgevers met gebruik van Azure cloud analytics services de waarde van data echt kunnen benutten. Waarbij we de klant volledig ontzorgen van initiatie, realisatie tot aan DevOps beheer. Alles op basis van het Microsoft Well-Architected Framework voor een efficiënt, breed inzetbaar en toekomstvast dataplatform.” Naast 12 Microsoft Gold competenties beschikt Rubicon nu over twee advanced specialisaties. Eerder werd de 'Windows Server and SQL Server Migration to Microsoft Azure' Advanced Specialization behaald. Daarmee zijn wij ook geaccrediteerd in het Azure Migration Program (AMP) van Microsoft.

Data analyseren en visualiseren doe je in de cloud

Rubicon zet in op de modernisering van data- en applicatielandschappen in de cloud. “Meer en sneller inzicht uit data halen, het realiseren van een veilig dataportaal in Azure of verouderde business applicaties vernieuwen. Wij helpen opdrachtgevers met de juiste ‘echte’ ICT-oplossing voor de ondersteuning van medewerkers, klanten en leveranciers op maat. Daarmee kunnen onze opdrachtgevers zich onderscheiden in de markt” vertelt Marco Boele. De ‘Analytics on Microsoft Azure Advanced Specialization’ laat zien dat Rubicon niet alleen de theoretische ervaring heeft om dit te realiseren, maar ook in de praktijk heeft laten zien het te kunnen. Daarbij zijn alle stappen vastgelegd en alle best practices gedocumenteerd en opgenomen in een bewezen aanpak.

Azure Synapse Migration Scan

Voor de eerste stap naar ‘Analytics in Azure’ bieden wij de Azure Synapse Migration Scan aan. Het resultaat na de scan is een passende architectuur en aanpak voor de implementatie van Azure Synapse en de migratie van uw bestaande data-solutions. Azure Synapse biedt een krachtig en flexibel platform voor business intelligence, big data en data science.