Cases

Een succesvolle BizTalk migratie voor Boskalis

Case client logo

Snel & wendbaar met Azure Integration Services

Boskalis heeft jarenlang BizTalk Server als integratieplatform gebruikt. In de nieuwe visie van Microsoft heeft BizTalk Server echter een minder prominente positie. Mede daarom is door Boskalis nadrukkelijk gekozen voor een cloud strategie op basis van ‘Azure Integration Services’. Dit stelt Boskalis in staat nog sneller te kunnen reageren op veranderingen in het applicatielandschap, nog beter te kunnen samenwerken met ketenpartners en last but not least: in de toekomst te kunnen blijven innoveren. 

Kiezen voor een specialistische en planmatige aanpak

Rubicon is gespecialiseerd in onder andere de combinatie van Logic Apps, Functions, Service Bus, Event Grid en API Management. Met behulp van deze nieuwe technologieën kan de bestaande BizTalk oplossing 1-op-1 worden gemigreerd. Rubicon gebruikt daarvoor een vaste aanpak op basis van het zogenaamde Cloud Adoption Framework (CAF). Deze werkwijze omvat dan ook niet alleen migratie, maar streeft ook naar verbeteringen en innovatie. 

Doelstellingen BizTalk migratie

Voor het nieuwe integratieplatform zijn de volgende doelstellingen geformuleerd:

  • BizTalk functionaliteit 1-op-1 ombouwen naar Azure Integration Services, zodat BizTalk Server volledig kan worden uitgefaseerd. Dit levert kostenbesparingen, transitie naar een cloud aanpak en vereenvoudiging van het on-premises landschap op.
  • Geen point-to-point koppelingen tussen primaire systemen, maar gebruik van een hub-and-spoke architectuur in combinatie met een Common Data Model (CDM). Deze ontkoppeling maakt het mogelijk om applicaties snel aan te kunnen sluiten of ontkoppelen.
  • Functionele en technische monitoring van de integratiekoppelingen om volledig in control te blijven. Monitoring werkt anders als in BizTalk, maar levert nog steeds een belangrijke bijdrage aan de bedrijfscontinuïteit.
  • Gecontroleerde en geautomatiseerde uitrol in de OTAP omgeving. Infrastructure as Code is belangrijk voor een snelle uitrol en minder kans op fouten.
  • Geautomatiseerd testen. Geïntegreerd in het releaseproces, zodat we alleen werkende code kunnen uitrollen en samen met de business zorgen voor een gezond landschap.

Ingrediënten voor een succesvol project

Klanten zoals Boskalis zijn vaak op zoek naar goed gekwalificeerde integratiespecialisten. Bij BizTalk migratie trajecten gaat het om de combinatie van BizTalk en Azure kennis. Rubicon heeft een Integratie Architect en een team van Ontwikkelaars geleverd. Daarnaast is er samengewerkt met Motion10 voor ontwikkeling en Estreme voor beheer. 

Rubicon neemt graag resultaatverantwoordelijkheid en vindt het belangrijk om te werken onder architectuur. Daarnaast heeft Rubicon veel aandacht besteed aan een Agile manier van werken. Dit minimaliseert de risico’s, geeft flexibiliteit om van koers te kunnen veranderen en maximaliseert de businesswaarde. Boskalis heeft hierin als klant ook een belangrijke rol gespeeld. Als Product Owner, Subject Matter Expert en Enterprise Architect. We doen het graag samen. Co-create noemen we dat. 

“Met Rubicon hebben we een nieuwe visie op integratie ontwikkeld én die daadwerkelijk in praktijk gebracht. Dankzij het commitment en de deskundigheid van Rubicon hebben we vol vertrouwen de migratie van BizTalk naar Azure tot een goed einde kunnen brengen.”

Karel Parre I Manager Data Analytics & Integrations I Boskalis

Toekomstbestendige oplossing met behulp van Microsoft clouddiensten

Integratie is een belangrijk onderdeel van een modern applicatielandschap. Door het integreren van applicaties, data en services kan de productiviteit en het aanpassingsvermogen van een bedrijf worden verhoogd. Azure Integration Services maakt het realiseren van een integratieplatform snel en eenvoudig. Bijvoorbeeld via een groot aantal out-of-the box connectoren en een veilige verbinding met het on-premises applicatielandschap. 

Het gaat om standaard en bewezen software. Azure Integration Services is al vijf jaar op rij uitgeroepen tot Leader in de Gartner Magic Quadrant for Enterprise Integration Platform as a Service (EiPaaS). De Azure cloud maakt bovendien kostenbesparingen mogelijk. Het integratieplatform kan afhankelijk van de workload worden op- en afgeschaald. 

“Dankzij het commitment en de deskundigheid van Rubicon hebben we vol vertrouwen de migratie van BizTalk naar Azure tot een goed einde kunnen brengen." Karel Parre | Manager Data Analytics & Integrations | Boskalis