Cases

Data-driven werken

Succesvolle overstap van Oracle Hyperion/Essbase naar Microsoft BI

Uitdaging

Een compleet nieuw platform voor informatievoorziening, gebaseerd op Power BI en SQL Server: BI Next Level. De oplossing, die meer dan 1.500 gebruikers gaat bedienen, bestrijkt alle informatiedomeinen die voor Inholland van belang zijn: aanmeldingen en inschrijvingen, studieresultaten en rendement, financiën en HR.

Oplossing

Het BI-platform is opgebouwd rond een Operational Datastore en datawarehouse op basis van SQL Server 2016, analysemodellen op basis van SQL Server 2016 Analysis Services Tabular en rapporten op basis van Power BI. Er is balans gezocht tussen centraal beheerde informatie en vrijheid en flexibiliteit voor eindgebruikers. Het project kent een unieke aanpak waarbij Power BI integraal wordt ingezet in het ontwikkelproces. Eindgebruikers worden in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling door in korte cycli prototypes in Power BI te ontwikkelen en met de gebruiker af te stemmen. Hierdoor heeft de organisatie zicht op wat er wordt ontwikkeld en functionaliteit, definities en logica kunnen makkelijk worden afgestemd.

Resultaat

Inholland heeft met hulp van Rubicon succesvol de overstap gemaakt van Oracle Hyperion/Essbase naar Microsoft BI. Sinds de nieuwe aanpak en het gebruik van Power BI is er in de organisatie veel enthousiasme ontstaan over de nieuwe BI-mogelijkheden en maakt Inholland zich op om echt data-driven te gaan werken op basis van gedetailleerd inzicht. Hierdoor is Inholland in staat om actief te sturen op verbetering van kwaliteit van onderwijs en succes van de studenten.