Cases

Data analysis hybrid cloud

Case client logo

Gegevensontvangstportaal dat data schoont, verbetert en analyseert

Uitdaging

PH&C ontvangt maandelijks grote hoeveelheden gegevens uit de loonketen (onder andere van UWV en Belastingdienst). De verwerking van deze gegevens in de verschillende backoffice systemen is nu een complex en foutgevoelig proces wat soms leidt tot ongewenste vertragingen in de administratieve verwerking van wijzigingen. Daarom wil PH&C een gegevensontvangstportaal inrichten dat in staat is de aangeleverde gegevens te schonen, verbeteren en te analyseren zodat alleen relevante schone data wordt aangeleverd aan de backoffice systemen.

Oplossing

Inrichting van een dataontvangstportaal op basis van de Rubicon datacentrische architectuur, met behulp van een combinatie van on premise en cloud (Azure) data analyse tools. Onder andere wordt gebruik gemaakt van SQL Server integration en analysis services, maar ook Cortana analytics componenten.

Resultaat

De eerste versie van het dataontvangstportaal is in ontwikkeling en heeft zich in test al bewezen. Het maakt een dure aanpassing van de backoffice systemen als gevolg van wijzigingen in het aanleverformaat van de UWV-gegevens overbodig.