Blogs
& video

Verbeter governance, security en vindbaarheid van informatie

Hoe kun je je data verrijken en tegelijkertijd beter beschermen?

De hoeveelheid data die organisaties creëren, opslaan en verwerken groeit met de dag. Hoe belangrijk of hoe waardevol is die data? Dat verschilt van geval tot geval, maar de meest basale formule voor het bepalen van de waarde in uw organisatie is eenmaal de jaarlijkse omzet. Dat is een behoorlijke orde van grootte.

Maar uw data kan nog veel meer waard zijn.

We kennen allemaal inmiddels de voorbeelden wel van bedrijven die enorme hoeveelheden waarde weten te ontsluiten door de beschikbare data slim te combineren, te analyseren en er inzichten aan te onttrekken. De groeiende berg aan data die ook uw organisatie dagelijks creëert, is in principe goud waard. Goud in termen van waarde voor uw klanten, en voor de financiële resultaten van uw bedrijf.

Echter: naast kansen brengt deze data en haar waarde natuurlijk ook uitdagingen met zich mee met betrekking tot security en compliance. Maar ook simpelweg op het gebied van de vindbaarheid van informatie. Wat heb je aan al die data, als je mensen die niet kunnen vinden?

Ook Data Professionals, mensen die over de minimale kennis en vaardigheden beschikken om data te verzamelen, te analyseren en te visualiseren, spendeerden nog in 2018 tot wel 37% van hun tijd enkel aan het vinden van de juiste data. Dit is voor gemiddelde Information Workers niet veel anders.

Om data vindbaar, beheersbaar en veilig te houden en de waarde ervan te optimaliseren, moet deze data verrijkt worden. Maar hoe doet u dat op de meest veilige en efficiënte manier?

Maak geautomatiseerde dataverrijking mogelijk

Om uw data meer bruikbaar te maken, is het belangrijk dat de juiste metadata en tags eraan zijn toegevoegd. Om de data veilig te houden, moeten de correcte securityprotocollen standaard worden nageleefd. Om dit soort processen niet alleen in te voeren, maar er ook voor te zorgen dat ze altijd exact nageleefd worden door alle medewerkers die zich bezighouden met data in uw organisatie, is een enorme uitdaging.

Daarom is het verstandig om gebruik te maken van geautomatiseerde dataverrijking en –beveiliging.

Betrouwbaar, veilig, en vindbaar met een zelf-beschermend datamodel

De Rubicon Microsoft 365 Data Modernizer zorgt ervoor dat data in uw IT-omgeving gemakkelijk automatisch – of indien in specifieke situaties gewenst, handmatig – verrijkt kan worden. Het automatisch toevoegen van de juiste metadata, retentie- en sensitivity tags zorgt ervoor dat uw data beter vindbaar en beschermd is.

Met behulp van Azure Information Protection en onze bewezen implementatie-methodiek helpen wij u binnen zes weken om een zelf-beschermend datamodel te implementeren, met vooraf geconfigureerde regels. Zodat uw data altijd en overal veilig is vanaf het moment van invoer, en zelfs binnen de systemen van derde partijen.

De Data Modernizer vraagt geen verandering in de werkwijze van uw medewerkers, en vereist dus ook geen training voor eindgebruikers. Dit beperkt de tijd die nodig is voor de implementatie aanzienlijk.

  • Rubicon is specialist op het gebied van Microsoft 365 Implementaties.
  • Azure Information Protection is een onderdeel van onze expertise op het gebied van Azure integratie, -migratie en –beveiliging.

Als uw data altijd voorzien is van de juiste tags, kunt u er veel betrouwbaardere inzichten uit halen. U houdt uw data veilig en blijft compliant, en bespaart tegelijkertijd veel tijd in het handmatig toevoegen van metadata én het zoeken naar de juiste informatie.

Wanneer zet u de volgende stap in het moderniseren van uw dataplatform?

Rubicon is Microsoft Gold en Advanced cloud partner op de thema’s Security, Integration, Data & AI en Business Applications. Onze focus ligt op uw succes. Rubicon ontzorgt: we letten vanaf dag één op lifecycle management en adoptie, en zijn echte experts op het gebied van data en integratie. Meer informatie? We helpen u graag naar uw volgende stap met de modernisering van uw data.

Meer informatie? Neem direct contact met ons op.