Blogs
& video

Het is nu écht tijd voor Real-time Journeys!

Dynamics 365 Customer Insights - Journeys

Sinds september 2023 is Dynamics 365 Marketing onderdeel van Customer Insights. Binnen de app zijn op dit moment nog steeds twee stromen beschikbaar: Outbound Marketing en Real-time Journeys, globaal dezelfde functionaliteiten, maar wel met cruciale verschillen.

Voor organisaties die al langer met de marketing-tooling werken, was de overgang van Outbound naar Real-time daarom nog niet direct de beste keuze… tot nu toe. Nu Microsoft is begonnen met de uitrol van Wave 1, worden veel nieuwe items toegevoegd die al wel in Outbound beschikbaar waren.

Zo wordt het mogelijk om websitebezoekers te volgen en op basis daarvan marketingactiviteiten te starten. Ook het dubbele inschrijven (double opt-in) voor nieuwsbrieven komt beschikbaar. A/B testen heeft een upgrade gekregen en het wordt duidelijk zichtbaar voor welke marketingactiviteiten toestemming is gegeven. Ook nieuwe features worden toegevoegd die niet beschikbaar komen in Outbound Marketing, zoals het kiezen naar welk e-mailadres een marketing e-mail wordt gestuurd.

Hoewel er nog geen einddatum bekend is waarop Microsoft zal stoppen met Outbound Marketing, is Real-time Journeys nu wel een stuk interessanter geworden voor gebruikers van Outbound Marketing.

Wij helpen je graag om te bepalen of het voor jouw organisatie nu ook de juiste tijd is om over te stappen. Neem contact met ons op