Blogs
& video

Een dataplatform met Synapse Analytics

Business reporting, data science en self service BI uit één platform

Als je anno 2021 een dataplatform wil opzetten in Azure, zou je Azure Synapse Analytics kunnen overwegen. Hiermee beschik je over een uitgebreide suite voor Business Intelligence, big data en data science, waarmee je het potentieel van data nog beter kunt benutten.

Niet alleen combineert Synapse enkele belangrijke Azure services tot één platform/ omgeving, het biedt ook enkele unieke nieuwe mogelijkheden. De belangrijkste mogelijkheid is om je dataplatform op te zetten als een datalakehouse. Een datalakehouse combineert de kracht van een datawarehouse en die van een datalake. Daarmee komt de ‘oude’ architectuur van een datalake, datawarehouse, datamart en dan een semantisch model steeds meer ter discussie te staan.

Je architectuur vernieuwen? Voorkom dubbele kosten

Door deze nieuwe mogelijkheden is het een goed moment om stil te staan bij de optimale inrichting van je dataplatform.

Juist als je met meerdere Microsoft-producten werkt, zoals Power BI bijvoorbeeld, is het belangrijk om goed na te gaan hoe je architectuur eruit komt te zien. Het gebruik van een serverless SQL-database kan bijvoorbeeld significant kosten besparen. Voorkom dubbele kosten door je data onnodig te dupliceren over de meerdere lagen.

Alle doelgroepen bediend vanuit één omgeving

Een andere reden om Synapse te overwegen is dat het een ideaal platform is om zowel business reporting, data science en self service BI te leveren. Eén van de grootste frustraties van organisaties is dat oplossingen niet geïntegreerd zijn. Aangezien Synapse al deze doelgroepen kan bedienen in één omgeving is het eenvoudiger dan ooit om de data geïntegreerd aan te bieden.

Klaar voor dé ‘next step’? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.