Azure dataplatform voor business reporting en self service BI

Op aanvraag

  • Consult op maat
  • 9.00 uur
  • Online sessie op een voor u passend moment

Met een goed opgezet platform kan het potentieel van data èn cloud-technologie optimaal worden benut.

Een dataplatform in Azure is de basis voor vele toepassingen op het gebied van business reporting, self service BI en Data Science. Waarbij gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld een Data Lake, datawarehouse, Operational Data Store (ODS) of een Data Science Data Lab. Met een goed opgezet platform kan het potentieel van data èn cloud-technologie optimaal worden benut.

Afhankelijk van de gewenste toepassingen wordt het dataplatform ingericht met Azure cloud services zoals Azure Data Lake Store, Azure Data Factory, Azure SQL/MI, Azure datawarehouse, Azure Analysis Services en Azure Databricks. Tijdens de sessie worden Azure Services en de plaats binnen een architectuur toegelicht en gedemonstreerd.

Voor een goed dataplatform is de data-architectuur minstens zo belangrijk als de keuze voor cloud services. Een data-architectuur is gericht op bijvoorbeeld het voldoen aan de eisen voor business reporting. Op een efficiënte wijze, gericht op continuïteit en anticiperend op de toekomst. Eisen ten aanzien van bijvoorbeeld historieopbouw, ETL-automation, data-integratie, data-validatie, data-cleansing en data-lineage. De data-architectuur is wendbaar om te blijven voldoen aan de wijzigende vraag vanuit de business.

Op het programma

Tijdens deze sessie wordt gekeken hoe een dataplatform zo kan worden ingericht dat de business optimaal kan worden bediend met managementinformatie en self service BI. Hoe doet u dit met de voortdurend veranderende cloud technologie? En hoe zorgt u voor de juiste adoptie? We gaan in op deze vragen en presenteren en demonstreren onze aanpak.

Voor wie interessant

De sessie is geschikt voor IT-managers, CIO-office en BI-architecten maar ook voor personen die veel te maken hebben met het analyseren en rapporteren van informatie, zoals business controllers en marketing managers.

U kunt zich aanmelden via de blauwe balk hieronder.Terug naar het overzicht

Direct inschrijven voor:

Azure dataplatform voor business reporting en self service BI
Copyright Rubicon   |   All Rights Reserved   |   Disclaimer   |   Privacy Statement   |   Leveringsvoorwaarden