AWS, een uitstekend dataplatform voor business reporting

Op aanvraag

  • Consult op maat
  • 9.00 uur
  • Online sessie op een voor u passend moment

Haal meer intelligentie uit de cloud met Amazon dataplatform oplossingen.

Amazon Web Services (AWS), een uitstekend platform voor het realiseren van een datawarehouse of operational data store. Een betrouwbaar dataplatform als basis voor business reporting en gegevensuitwisseling. De flexibiliteit en schaalbaarheid van het platform zijn dé oplossing voor de veranderde informatievraag vanuit de business (business agility) en toezichthouder. Tijdens deze kennissessie gaan we in op het gebruik van AWS cloud services en de data-architectuur in de cloud.

Afhankelijk van de gewenste toepassing voor het dataplatform worden AWS-services gebruikt zoals S3, Redshift, Redshift Spectrum, RDS Aurora, RDS SQL Server en Athena voor data lake, datawarehouse, ETL/ELT en analysis. De AWS-services en plaats binnen een architectuur worden toegelicht tijdens de sessie.

Voor een goed dataplatform is de data-architectuur minstens zo belangrijk als de keuze voor cloud services. Een data-architectuur is gericht op het voldoen aan de eisen die worden gesteld aan business reports. Op een efficiënte wijze, gericht op continuïteit en anticiperend op de toekomst. Eisen ten aanzien van bijvoorbeeld historieopbouw, ETL automation, data-integratie, data-validatie, data-cleansing en data-lineage. De data-architectuur is wendbaar om te blijven voldoen aan de wijzigende vraag vanuit de business.

Op het programma

Tijdens deze sessie krijgt u inzicht in de opzet van een dataplatform met AWS. De diverse AWS-services en inrichting van de cloud data-architectuur komen aan bod.

Voor wie interessant

De sessie is geschikt voor IT-managers, CIO-office en BI-architecten, maar ook voor personen die veel te maken hebben met het analyseren en rapporteren van informatie, zoals business controllers en marketing managers.

U kunt zich aanmelden via de blauwe balk hieronder.Terug naar het overzicht

Direct inschrijven voor:

AWS, een uitstekend dataplatform voor business reporting
Copyright Rubicon   |   All Rights Reserved   |   Disclaimer   |   Privacy Statement   |   Leveringsvoorwaarden