Geen 'Lift and Shift'

Geen cloud zonder virtuele infrastructuur

Cloud is geen technologische innovatie 

Ondanks het feit dat een aantal technologieën zoals virtualisatie en betrouwbaar breedband internet bij elkaar moest komen om Cloud Computing mogelijk te maken, vormt Cloud Computing in zichzelf geen technologische vernieuwing. De technologie die de basis vormt voor Cloud Computing bestaat langere tijd en kan inmiddels als bewezen worden beschouwd. De virtuele Windows server of de CRM applicatie in de cloud zijn tenslotte technologisch dezelfde als die uit het eigen datacenter. Dat wil niet zeggen dat Cloud Computing niet innovatief is. Dat is het zeker wel. Cloud Computing is innovatief omdat het een geheel nieuwe manier is waarop informatietechnologie wordt geleverd en gebruikt.

Ontkoppeling van productie en consumptie van ICT-diensten

Een belangrijk aspect van Cloud (Utility) Computing is de ontkoppeling tussen productie en consumptie van ICT-diensten. Afhankelijk van het gekozen servicemodel ligt het ontkoppelpunt hoger of lager in de keten. De relevante cloud servicemodellen zijn Software as a Service (SaaS), Platform as a Service (PaaS) en Infrastructure as a Service (IaaS).

Rubicon gelooft niet in ‘Lift and Shift’ 

De meeste applicaties die vandaag de dag worden gebruikt, zijn niet in de cloud geboren (Gartner: ‘cloud native’) en kunnen niet omgaan met specifieke cloud eigenschappen zoals elasticiteit, netwerk latency of federated identities.

‘Lift and shift’ van bestaande applicaties en infrastructuur levert daarom meestal nauwelijks business waarde maar vaak wel hogere kosten op. De aanpak van Rubicon heeft als focus het moderniseren en migreren van workloads (applicaties en data) naar de cloud en niet zozeer het 1:1 overhevelen van ICT-infrastructuurfuncties.

Klantcases

Succesvolle migratie naar Microsoft Business Intelligence

Met de migratie naar Microsoft Business Intelligence beschikt Altrecht over een modern en geavanceerd Business Intelligence- platform.

Lees meer

Dynamics CRM groeit uit tot centrale applicatie voor relatiebeheer en meer!

Behoefte aan één 'full service Microsoft-applicatie-dienstverlener' die in staat is op strategisch niveau mee te denken en gezamenlijk de ICT-visie te realiseren.

Lees meer

Optimalisatie kennismanagement met Microsoft SharePoint

Met SharePoint Server 2010 alle aanwezige kennis gestructureerd en snel en laagdrempelig beschikbaar.

Lees meer

Actueel

Rubicon wint Europese aanbesteding

Voor de uitvoering van haar meerjarig programma ‘Modernisering dienstverlening’ en de realisatie van het nieuwe mbo Portal schreef SBB een Europese aanbesteding uit. Rubicon in op de aanbesteding; met positief resultaat.

Lees meer

Advocaten tevreden over digitaal portaal

Al even wordt in civiele vorderingszaken in cassatie digitaal geprocedeerd. Het gebruik van het gebouwde portaal is door de advocaten positief geëvalueerd. In nauwe samenwerking met de Hoge Raad heeft Rubicon op moderne wijze de technische realisatie mogen vormgeven.

Lees meer

Continuous Integration, Delivery en Deployment

Onze senior .NET Developer Sander Rossel schreef hét handboek voor 'Continuous Integration, Delivery and Deployment'. Aan het einde van het boek hebt u Continuous Delivery en Deployment van 'scratch' geïmplementeerd.

Lees meer

Vragen over dit onderwerp?Copyright Rubicon   |   All Rights Reserved   |   Disclaimer   |   Privacy Statement   |   Leveringsvoorwaarden