Compliant en secure in het Microsoft cloud tijdperk

Zijn vertrouwelijkheid en integriteit van uw informatie en authenticiteit en beschikbaarheid van uw IT-systemen wel voldoende gewaarborgd?

IT-security was lange tijd van ondergeschoven belang. Het werd gezien als een noodzakelijk kwaad dat vooral geld kost en weinig waarde toevoegde aan de organisatie. De laatste jaren is dit beeld veranderd. Mede door de grote gevolgen van steeds geavanceerdere cyberaanvallen die breed worden uitgemeten in de media en door verscherpte wet- en regelgeving voor het gebruiken en verwerken van (persoonsgebonden) data, staat informatiebeveiliging bij de meeste organisaties hoog op de agenda. Daar komt bij dat organisaties door de steeds verder groeiende digitalisering in toenemende mate met elkaar samenwerken, informatie uitwisselen en deze informatie 24/7 beschikbaar moet zijn.

Niet alleen klanten, maar ook medewerkers verwachten dat zij altijd en overal toegang hebben tot bedrijfsinformatie, via welk device dan ook. Daarnaast is het vanzelfsprekend dat hun organisatie innovaties omarmt en nieuwe toepassingen ontwikkelt. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen op het gebied van Internet of Things. Eén van de gevolgen hiervan is dat steeds meer sensordata wordt uitgewisseld. Meer data betekent ook meer toegangspunten en dat verhoogt het risico. De meeste organisaties zien dus het belang van digitalisering en innovatie en beseffen ook dat security moet meegroeien met de ambities die er op IT-gebied zijn.

De Rubicon security baseline audit: snel zicht op de status en effectiviteit van uw informatiebeveiliging

De beste manier om uw security-inrichting te toetsen is via de Rubicon security baseline audit. De security baseline audit is samengesteld op basis van controls uit het NIST en CIS framework gecombineerd met Microsoft best practices en de ervaringen van onze specialisten. Veel organisaties worstelen met het vastleggen van beleid voor informatiebeveiliging. Het vertalen van dit beleid in pragmatische security controls is tijdrovend. Met de Rubicon security baseline audit bieden wij een beproefd startpunt dat in gereguleerde omgevingen is toegepast.

Defense In Depth Security by Rubicon: vier mogelijkheden

Na het uitvoeren van de Security Baseline Audit kan Rubicon uw omgeving verder inrichten en verbeteren. Hiervoor bieden we de volgende vier mogelijkheden:

Identity & Access Management
Rubicon draagt zorg voor een goed ingerichte Identity en Access Management (IAM) omgeving. Dit draagt niet alleen bij aan de gebruiksvriendelijkheid, maar zorgt er ook voor dat u voldoet aan regelgeving ten aanzien van compliance. Daar komt nog eens bij dat een goed ingerichte IAM ook vaak tot kostenbesparing leidt, onder andere door een reductie van het aantal helpdeskverzoeken.

Threat Protection
De Adanced Threat Protection (ATP) technologie van Microsoft biedt geavanceerde oplossingen voor het beschermen, detecteren en reageren op dreigingen. Microsoft bevindt zich in een unieke positie gezien de adoptie van Office 365, Windows 10 en Azure. Toegang tot de telemetrie en de mogelijkheid om beveiligingsoplossingen direct te integreren gecombineerd met machine learning leidt tot een geavanceerde bescherming.

Information Protection
Azure Information Protection (AIP) is een cloud oplossing die de beheerder in staat stelt om documenten en e-mail berichten te classificeren en indien gewenst te beveiligen door het gebruik van labels. AIP kan ook aanbevelingen doen aan eindgebruikers voor de classificatie van e-mails en documenten. Hierbij is de gewenste mate van vertrouwelijkheid een belangrijke graadmeter. Middels AIP is het mogelijk om deze classificatie volledig automatisch uit te voeren. Door AIP te combineren met data loss protection regels wordt het mogelijk om uw sensitieve documenten op passende wijze te beschermen.

Security Management: Security as a Service
Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om uw volledige security uit te besteden aan het Rubicon Cloud Management Center. Hiermee leveren wij complete diensten en geavanceerde (maatwerk) oplossingen om uw beveiligingsstrategie te laten slagen. Door security as-a-service af te nemen bent u verzekerd van de best mogelijke beveiliging tegen externe indringers en interne kwaadwillenden.

Rubicon: uw Compliance & Security partner voor cloud-omgevingen. Neem contact op met onze cloud security specialisten.

Klantcases

Actueel

Vragen over dit onderwerp?Copyright Rubicon   |   All Rights Reserved   |   Disclaimer   |   Privacy Statement   |   Leveringsvoorwaarden