Business Intelligence voor het onderwijs

Platform of standaardoplossing?

Microsoft Business Intelligence is een veelomvattend platform met onder andere Power BI en SQL Server 2016. Al jaren bieden wij met EduInsights oplossingen voor het onderwijs op basis van Microsoft-technologie.

Power BI en SQL Server 2016 bieden ruime functionaliteit voor het realiseren van een geavanceerde omgeving voor managementinformatie, analyse en datadistributie.

Business Intelligence

Op uw smartphone en werkplek beschikt u over intuïtieve dashboards met inzicht in studentstromen, bekostiging, onderwijsrendement, personeel en financiën. Data-analisten hebben de vrijheid om zelfstandig data te analyseren en eigen modellen te maken. Natuurlijk ontbreken de rapporten voor sturing en verantwoording aan DUO niet. Een krachtig instrument voor sturing en verantwoording.

Wij hebben de kennis en standaardcomponenten om aan te sluiten op de gangbare onderwijssystemen zoals Eduarte en RAET. U beschikt met EduInsights over landelijk vastgestelde onderwijs KPI’s aangevuld met eigen KPI’s, analyses en detailrapporten.

De oplossing kan worden geschaald van een enkele afdeling tot de volledige organisatie. Waarbij de architectuur garant staat voor betrouwbare en consistente informatie. Afgestemd op elk managementniveau in het onderwijs en geschikt voor MBO, HBO, universitair en primair onderwijs.

Wij bieden u graag inzicht in de mogelijkheden van Power BI en SQL Server 2016 toegespitst op onderwijsinstellingen. Wij kunnen u de mogelijkheden van Microsoft Business Intelligence demonstreren, waaronder onderwijsdashboards met geavanceerde visualisaties. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Klantcases

Een tool voor registratie en rapportage

Studievoortgangsregistratiesysteem voor competentiegroei.

Lees meer

Managementinformatie met Microsoft BI

Om beter te kunnen sturen werd gezocht naar een oplossing waarmee doelstelling en doelrealisatie op transparante wijze in meerdere organisatielagen met elkaar kunnen worden verbonden.

Lees meer

Prestaties meten met dashboard

Doelen uit bedrijfsplan meten en resultaten inzichtelijk maken.

Lees meer

Actueel

Combinatie SQL Server en Power BI zorgt voor breed inzetbaar systeem

UW Reïntegratie (UW) en Rubicon hebben gezamenlijk een nieuw managementinformatiesysteem gerealiseerd voor UW. Dit nieuwe systeem helpt met het verder optimaliseren van de interne sturing en de informatievoorziening.

Lees meer

Vernieuwd klantportaal voor SBB live

Het mede door Rubicon ontwikkelde nieuwe klantportaal is live gegaan. Zo’n 800.000 gebruikers van de 223.000 leerbedrijven hebben toegang tot het portaal via de website maar ook via een iOS-, Android en Windows Phone app.

Lees meer

Unique Identifiers

Veel ontwikkelaars gebruiken GUID’s (Globally Unique IDentifier). Vooral omdat het makkelijk is, ze snel kunnen worden gegenereerd en ook door code. Een ID op basis van integer is minder populair. In dit blog het gemak en ongemak vanuit database oogpunt.

Lees meer

Vragen over dit onderwerp?Copyright Rubicon   |   All Rights Reserved   |   Disclaimer   |   Leveringsvoorwaarden