Blockchain

Wat kan het voor u betekenen?

Rubicon volgt alle ontwikkelingen met en rond blockchain en heeft geïnvesteerd in blockchain, met trainingen, certificeringen en proof of concepts. We besteden veel aandacht aan de ‘reality’ check: wat kan het voor u betekenen? Welke technologieën zijn er en welke blijven er? Welke expertises moeten onze adviseurs en ontwikkelaars hebben om ook echt als sparringpartner op te kunnen treden?

Microsoft heeft een breed aanbod van blockchain-oplossingen

Microsoft heeft zich ontwikkeld tot één van de meest vooruitstrevende cloud georiënteerde IT-bedrijven ter wereld. Waar andere IT-bedrijven al snel op de blockchain-trein sprongen, keek Microsoft eerst de ontwikkeling aan. Om vervolgens met een set van oplossingen te komen die geweldig zijn. Microsoft levert binnen Azure een ‘Blockchain as a Service’-oplossing. Deze kent een infrastructuur- en een applicatielaag die extreem snel zijn op te zetten. Organisaties zijn zo in staat heel snel een Proof of Concept uit te voeren om zonder een enorme investering te toetsen hoe deze nieuwe technologie kan ondersteunen processen efficiënter te laten verlopen.

Microsoft ondersteunt de gangbare blockchain-technologieën zoals Ethereum, Hyperledger en Corda. Het is modulair opgezet zodat je als gebruiker gemakkelijk kunt switchen. Dat is essentieel omdat iedere blockchain-technologie specifieke kenmerken en toepassingsgebieden heeft, bijvoorbeeld toepassingen met high volume eisen hebben lenen zich niet direct voor elk platform. Bovendien is de markt nog sterk in ontwikkeling.

Offline gebruik voor maximale performance

Microsoft biedt in 2018 ook offline gebruik van blockchains zoals Ethereum aan. Op deze manier zijn gebruikers niet afhankelijk van de performance van externe factoren en kan uw bedrijfstoepassing maximaal presteren. Daarvoor introduceerde Microsoft het CoCo framework, dat als onderlaag voor een blockchain-applicatie dient. Binnenkort komen we terug op dit framework en waarom dat zo belangrijk is.

Wat betekent blockchain voor u?

De technologie is voor velen niet makkelijk te doorgronden. De termen die worden gebruikt, bestaan veelal uit afkortingen van drie of vier letters en een uitleg van een IT’er maakt u vaak ook niet wijzer. Rubicon weet als geen ander technologie te vertalen in toepassingen die ertoe doen, die performance leveren en toekomstvast zijn. Bijvoorbeeld door met u te verkennen hoe we uw logistieke proces opnieuw kunnen inrichten en monitoren met blockchain-technologie gecombineerd met IoT-apparaten. Of we nu een analyse maken van uw business case of deze omzetten in een werkende blockchain-toepassing. Stel ons uw vraag, wij geven een antwoord dat u begrijpt en verder helpt. Gegarandeerd.

Klantcases

Actueel

Vragen over dit onderwerp?Copyright Rubicon   |   All Rights Reserved   |   Disclaimer   |   Privacy Statement   |   Leveringsvoorwaarden