Cases

Webportaal voor managementinformatie

Case client logo

Een platform waarop kan worden doorontwikkeld

Hobaho is al bijna 100 jaar gespecialiseerd in de bemiddeling en de veiling van bloembollen, knollen en vaste planten. Door intern en extern goed samen te werken ontstaat er een breed kennisnetwerk en creëren we overzicht in de markt. Op die manier komt voor alle partijen de beste prijs tot stand. Hobaho streeft naar verbetering van het rendement van haar ketenpartners op de lange termijn. 

Uitdaging

Om beter invulling te geven aan de strategische doelstellingen van Hobaho was het noodzakelijk om de verouderde management informatie omgeving te vervangen door een intuïtieve omgeving voor rapportage en analyse van informatie met betrekking tot het primaire proces (waaronder bemiddelen tussen kwekers en afnemers van bloembollen). Naast het ontwikkelen van management informatie dashboards en standaard rapportages voor verschillende doelgroepen dat kon worden ontsloten via een webportaal, was ook het bieden van meer geavanceerde data-analyse mogelijkheden belangrijk. Vanwege het soms concurrentiegevoelige gehalte van de ontsloten gegevens was ook de autorisatie van gebruikers tot toegang en delen van de data van groot belang. 

Oplossing

Rubicon realiseerde een nieuwe data-analyse oplossing (datakoppelingen, ETL laadprocessen, datawarehouse en datamarts) en een daaraan gekoppeld webportaal voor managementinformatie in de vorm van BI dashboards en standaard rapportages. Hiervoor werd onder andere gebruik  gemaakt van Microsoft SQL Server, SQL Server integration services en analytics services. De laadprocessen (ETL) werden gerealiseerd op basis van BIML (metadata-gedreven). 

Resultaat

Een moderne data-analyse en BI oplossing die inzicht biedt in de ontwikkeling van prestatie-indicatoren en via drill-down rapportages toegang biedt tot detailgegevens. Een webportaal met rapporten en dashboards. Bovendien biedt het platform een solide basis waarop kan worden doorontwikkeld voor het toevoegen van extra (externe) data en extra functionaliteit (waaronder Mobile BI).