Laatste conferencing informatie altijd beschikbaar en up-to-date

BZ Conference App

Uitdaging

Het ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert regelmatig evenementen waaronder internationale handelsmissies en ambassadeursbijeenkomsten. In de diversiteit aan informatiebehoeftes van deelnemers moest door één app worden voorzien. Bovendien moet de informatie eenvoudig kunnen worden aangepast door de organisatoren in het betreffende land.

Onze opdracht was de ontwikkeling van een veilige app waarmee deelnemers proactief kunnen worden geïnformeerd, onafhankelijk van de beschikbaarheid van een stabiele internetverbinding en ongeacht het type smartphone of tablet.

Oplossing

Rubicon heeft met een ontwikkelstraat in de Microsoft Cloud een Agile-team ingericht. Door intensieve samenwerking met de eindgebruikers leverde Rubicon tweewekelijks een nieuwe versie van de app op. Hierdoor wordt gegarandeerd dat alle gebruikers altijd over de laatste gewenste functionaliteit beschikken. Ontwikkeling en beheer vindt plaats in één team, volwaardig DevOps genoemd.

Door de diversiteit aan devices is gekozen om zowel iOS, Android als Windows te ondersteunen. Voor de app is voor Microsoft Xamarin gekozen zodat een groot deel van de code hergebruikt kan worden en een aanzienlijke besparing in ontwikkeltijd en kosten is gerealiseerd.

Resultaat 

De ‘BZ Conference App’ is beschikbaar in de App Store, Google Play en Windows Store. Door onze DevOps-aanpak is snelle, efficiënte en  betrouwbare aanpassing van de app gewaarborgd, ongeacht het device.

Het Rubicon Support Center monitort de app waardoor de beschikbaarheid ruimschoots wordt gerealiseerd ten opzichte van de verwachting van het ministerie van Buitenlandse Zaken.Terug naar het overzicht

Klantcases

Succesvolle migratie naar Microsoft Business Intelligence

Met de migratie naar Microsoft Business Intelligence beschikt Altrecht over een modern en geavanceerd Business Intelligence- platform.

Lees meer

Dynamics CRM groeit uit tot centrale applicatie voor relatiebeheer en meer!

Behoefte aan één 'full service Microsoft-applicatie-dienstverlener' die in staat is op strategisch niveau mee te denken en gezamenlijk de ICT-visie te realiseren.

Lees meer

Optimalisatie kennismanagement met Microsoft SharePoint

Met SharePoint Server 2010 alle aanwezige kennis gestructureerd en snel en laagdrempelig beschikbaar.

Lees meer

Vragen over dit onderwerp?Copyright Rubicon   |   All Rights Reserved   |   Disclaimer   |   Leveringsvoorwaarden